Het leerplein

Wij zijn ontzettend trots op het leerplein. Het is toch wel een beetje het pronkstuk van de school.
Wanneer u de school binnenkomt, kunt u er niet omheen. 
Een plek voor leerlingen om met de verwerking van de lesstof aan de slag te gaan. Leerlingen werken hier alleen, in een tweetal of in een kleine groep. 

Omdat wij beste grote groepen hebben, is het fijn om soms even de rust en ruimte op te zoeken. 

Sylvie – groep 6:
”Het leerplein is fijn om aan te zitten. Het zijn lekkere banken. Het is fijn om even een rustig plekje te hebben om lekker te kunnen werken. Op het leerplein is ook de afspraak dat we praten met een zachte stem. Dat is voor mij heel prettig.
Soms vind ik het fijn dat het in de klas echt stil is, maar dat kan niet altijd omdat er ook momenten zijn dat wij overleggen.” 


Jesse – groep 8A:
”Het leerplein is leuk! Ziet er leuk uit zo in de hal van de school. De bankjes zijn helaas snel vol, want kinderen vinden het fijn om daar te werken. Samen met juf Marjanne (de onderwijsassistent) werk ik samen op het leerplein. Ik zou er zelf wel meer willen werken. Ik vind dat heel prettig. Het is er rustig qua geluid en dan kan ik mij goed concentreren.. 
Als het druk is (dat komt ook wel eens voor dat het allemaal bezet is), zoeken we een ander rustig plekje op in de school.” 
 

Viki – groep 8B:
”Ik vind het leuk om op het leerplein te werken. Ik kom uit Hongarije en heb nog moeite met de Nederlandse taal.  Daarom werk ik vaak samen met juf Carmen voor wat extra begeleiding. Door op het leerplein te werken, kan ik juf Carmen goed verstaan en kunnen we veel overleggen. 
Het werken op een leerplein is nieuw voor mij. Dit hadden wij op mijn school in Hongarije niet. Ik ben er heel blij mee!”